google-site-verification=PbL_5t5j-grNUlEnxPDPRb9h69cnQI7ks2lm5P-n88U
top of page

Yeniden Doğuş Bayramı

“Kutsal Doğuş Bayramı”, yani Noel kutlamaları Hıristiyan dünyasının bir kısmında bugün başlıyor. Kur’an- Kerim’de de “Meryem’in oğlu İsa”, “Allah’ın doğru kelimesi” ya da “İsa Mesih” olarak geçen ve mucizeler gösterdiğine inanılarak kabul edilen Hz. İsa’nın temsili doğum günü olarak kutlanan Noel, bir yenilenmeyi ifade eder.

📍

Hıristiyanlar, Noel’in Tanrı’nın onlara verdiği hediyenin sembolü olduğuna inanırlar. Bu hediye, Kurtuluş, Sonsuz Yaşam, Kutsal Ruh, Ruhsal Armağan ve Tanrı’nın Sözü’dür. Karşılık olarak yapılacak tek şey, bunların kıymetini bilmek ve şükretmektir. Önemli olan üst-baş ya da evi, çevreyi hazırlamak değil, buna inanarak ruhu hazırlamak, huzur içinde Hz. İsa’nın içlerinde doğmasını sağlamaktır. Noel, inananların yapamadığı şeyleri Hz. İsa’nın onlar için yapmaya geldiğinin hatırlanmasıdır.📍Hz. İsa’ya inanan ve Noel’i bugün kutlamaya başlayan tüm dostlarımın ruhlarını hazırlamış olduklarını ve bugün hissedecekleri huzurun tüm insanlık için olmasını diliyorum.

📍

Sevgili dostlarım, “Kutsal Doğuş” Bayramınız kutlu, yenilenmeniz sürekli, şükür duanız kabul ve tüm insanlık için sağlık ve barış dolu olsun.


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page