google-site-verification=PbL_5t5j-grNUlEnxPDPRb9h69cnQI7ks2lm5P-n88U
top of page

Virginia Woolf

“Ömür boyu mutluluğu aradım ve bulamadım. Şöhreti aradım ve ulaşamadım. Sevgiyi aradım, bulamadım. Hayatı aradım, bir de ne göreyim, ölmek daha iyi… Birçok kadın ve erkek tanıdım, hiçbirini anlamadım.” diye yazmıştı.

🖋️

1919 yılında eşiyle birlikte satın aldıkları Monk’s House, tarihi 16. yüzyılın başlarına kadar uzanan Rodmell köyünün sonundaki mütevazi bir evdi.

🖋️

Başlıca eserlerinin çoğunu, aynı zamanda birçok makalesini, mektubunu ve günlüklerini Monk’s House’un bahçesindeki yazı kulübesinde yazdı. Sussex Downs’un pencereden verdiği huzur ve onu çevreleyen bahçe, yazmak için mükemmeldi. Her gün ‘bir bankacının düzenliliği’ ile yazı kulübesine gidip gelir, güzel yaz akşamlarında burada saatlerce yazı yazar, hatta burada uyurdu. Etrafın kalem uçları, sigara izmaritleri ve buruşturup atılmış kağıtlarla dolu olduğunu hayal edin.

🖋️

Müttefikler ile düşman uçakları arasındaki it dalaşı haftalardır evinin tepesinde sürerken 24 Mart 1941 sabahı evinden çıktı. River Ouse’a yürürken aklında Nazi istilası ihtimali mi, son kitabı hakkındaki endişeleri mi, bunların yarattığı depresyondan kurtulamama olasılığı mı, çocukluğundan beri taşıdığı duygusal yük mü, evliliği mi, ilişkileri mi yoksa başka bir şey miydi, bilinmiyor.

🖋️

Bildiğimiz, kıyıya vardığında ceplerine taş doldurup kendini yavaşça (bence öyle) suya bıraktığı.

🖋️

Günümüzde onun özgür ruhunun peşinde milyonlarca insan var.

🖋️

Huzurla uyu Virginia Woolf.

🖋️




0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page