google-site-verification=PbL_5t5j-grNUlEnxPDPRb9h69cnQI7ks2lm5P-n88U
top of page

Ravello aşıkları

Bugünlerde aklım hep İtalya’nın Mavi Kurdele olarak anılan sahillerinde. Örneğin Ravello birbirinden güzel çiçeklerin gözlerimize ziyafet çektiği bahçeleriyle meşhur. Ravello, Positano veya Amalfi gibi Tiren Denizi’nin sularıyla yıkanmaz, ancak manzarası ve ihtişamı sanatçılar, politikacılar ve entelektüeller için bir cazibe merkezi olmuştur.

📍

Geçmişi 11. yüzyıla kadar giden Villa Cimbrone’nin heykeller, çiçekler ve ufak yapılarla dolu bahçesi de başlı başına görülmeye değer.

📍

Ünlü Terrazzo dell’lnfinito (Sonsuzluk Terası) görüp görebileceğiniz en güzel manzaralardan biridir.

📍

Virginia Woolf dahil pek çok kişinin anılarına şahit olan Villa Cimbrone’den bir hikaye anlatayım size.

📍

Greta Garbo, dünyanın gelmiş geçmiş en güzel kadınlarından biri, Holywood’un sessiz film döneminin ikonu… Önemli bir sanat koleksiyoncusu ve müthiş bir oyuncu. 1941 yılında emekli olduğunda sadece 36 yaşındaydı. Eğlenceli bir hayatı olsa da yaşadığı sürece gizemli kalmayı seçti. Aşklarını da öyle yaşadı.

📍

Kariyerinin zirvesinde olan Garbo, 1938 yılının Şubat ayında eşinden yeni boşanmış olan Walt Disney’in müziklerini yazan ve besteleyen İngiliz-Amerikalı şef Leopold Stokowski ile buraya sessizce kaçmıştı. Günümüzde 20. yüzyılın en büyük şeflerinden kabul edilen Stokowski ile Garbo Ravello’ya gelirken gözlerden uzak olmayı umuyorlardı aslında.

📍

Villa Cimbrone’ye geldiklerinin haberi gazetelere sızdırıldığında hızla uluslararası bir sansasyon haline geldi. Stokowski avukatıyla yaptığı telefon görüşmesinde evleneceklerini söyledi. Bu da basında çıktı.

📍

Mart ayında Capri’ye gittiler, Mayıs’ta ise Garbo’nun ülkesi İsveç’e. Evlilikleri hiçbir zaman gerçekleşmedi, başka aşklar yaşadılar. Geriye birkaç fotoğraf ve Villa Cimbrone’nin duvarında bir plaket kaldı.





0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page