google-site-verification=PbL_5t5j-grNUlEnxPDPRb9h69cnQI7ks2lm5P-n88U
top of page

Palmiye Pazarı & Purim

Güncelleme tarihi: 24 Nis

Hristiyan inancına göre Hazreti İsa, çarmıha gerilmeden önce son kez Kudüs’e girdiğinde Kudüs halkı, yollara çıkıp palmiye yapraklarını sallayarak onu karşıladı. Yoluna gömleklerini sererek kendilerini ona adadıklarını gösterdiler.

🌿

“Palmiye Pazarı” diğer adıyla “Zeytin Dalları” Bayramı, Hristiyanlığın 12 büyük bayramından biri. Ermeni, Katolik ve Protestan kiliseleri bu bayramı bugün kutluyor.

🌿

Ortodoks Kiliseleri , İsa’nın Kudüs’e girişini “Zeytin Dalları Bayramı” adıyla 28 Nisan’da kutlayacak.

🌿

Resim sanatında en sevilen konulardan biri olan “Kudüs’e Giriş” minyatürden mozaiğe, freskten yağlı boyaya pek çok kez resmedilmiştir.

🌿

İlk görseldeki sahne, Rönesans’ın ayak seslerini duyduğumuz yapıtlarıyla Giotto’nun en önemli eserlerinden olan ve 38 freskten oluşan dizinin sahnelerinden biri.

🌿

Bugün ayrıca Hz. Musa’ya inananlar için de Purim Bayramı (alttaki görsel). Yahudilerin Pers Kralı tarafından yok edilmekten kurtulmaları şerefine kutlanan bu bayram, mutluluk bayramıdır. Tanrı’ya bağlı duran tarafı temsil eden içteki çocuğun neşe ve coşkusuna temas ederek yaşam koşullarının getirdiği üzüntülerden uzaklaşma demektir.

🌿

Tüm duaları paylaşıyor ve dünyamızdaki hastalık, savaş vb kötülüklerin yok olmasına vesile olmasını diliyorum.

🌿

Üstteki görsel: The Entry into Jerusalem, Giotto, 1305, Scrovegni (Arena) Chapel, Padua


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page