google-site-verification=PbL_5t5j-grNUlEnxPDPRb9h69cnQI7ks2lm5P-n88U
top of page

Okulum

Bugün size eğitim hayatımın en mutlu yıllarını geçirdiğim okulumdan söz edeceğim. İstanbul Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Binası’ndan... Okulumun binası 1943-1952 tarihleri arasına ait. Elbette içinde yakın tarihler de dahil olmak üzere bazı değişiklikler yapıldıysa da özü hala aynı.

🏫

O dönemde eğitimin sürdüğü mevcut Zeynep Hanım Konağı’nda çıkan yangın sonucu yapımına başlanan bugünkü binanın mimari tasarımı “Devlet Sanatçısı” ödülünü kazanan ilk mimar olan ve 1988 yılında bugün hayatını kaybeden Sedad Hakkı Eldem ile Anıtkabir’in tasarımcıların Emin Onat.

🏫I

I. Ulusal Mimarlık dönemi eserlerinden olan kesme taş bina, dönem özelliği olarak simetrik ve anıtsaldır. İki eyvanlı ve iki kanadı revaklı orta avlu binanın kalbidir adeta.

🏫

Derslere yetişmek için koşa koşa çıktığım geniş merdivenleri, seslerimizin çınladığı loş ama geniş koridorları, oturup kitap okuduğum niş tipi pencerelerinin olduğu kocaman amfileri, seminer kitaplıkları ile bana dört yıl boyunca kocaman bir dünyanın kapılarını açan bu yapı sadece varlığıyla bile benim mesleğimin bir parçası.





0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page