google-site-verification=PbL_5t5j-grNUlEnxPDPRb9h69cnQI7ks2lm5P-n88U
top of page

Marco Polo

Efsaneye göre Marco Polo, Çin’de kaldığı süre boyunca Büyük Han’ın kızlarından birine âşıkmış ve onunla evlendikten sonra onu Venedik’e getirmiş. Genç kız lagün şehrinde kendini hiç rahat hissetmediği gibi Marco’nun kız kardeşlerinin kıskançlığının da kurbanı olmuş.

📍

1298’de Marco Polo savaşta Cenevizliler tarafından esir alındığında, kıskanç görümceler prensese kocasının öldüğünü söylemişler; acıdan deliren kız elbiselerini ateşe verip Marco Polo’nun evinin penceresinden alttaki kanala atlamış.

📍

İnanışa göre hala geceleri Marco Polo’nun evinin olduğu yerden geçerseniz, havada süzülen beyaz bir figür görebilir veya Çince tatlı bir şarkı duyabilirsiniz. Elbette bu hikaye hakkında kesin belgeler yok, zaten Marco Polo’nun hayatı hakkında çok az bilgi var.

📍

Ancak birkaç yıl önce 1677 yılında eski Polo evinin bulunduğu alana inşa edilen Malibran Tiyatrosu’nun restorasyonu sırasında temellerinde yapılan kazılarda Asyalı bir kadına ait insan kalıntıları açığa çıktı. Ayrıca Çin kökenli objeler ve imparatorluk damgalı bir taç bulundu.

📍

Ne dersiniz, hikaye doğru mudur acaba?

📍

Marco Polo 1324 yılında bugün hayata veda ettiğinde acaba hala aşık mıydı?




4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page