google-site-verification=PbL_5t5j-grNUlEnxPDPRb9h69cnQI7ks2lm5P-n88U
top of page

Küçük Prens

Ben ‘insan’a inanırım, odağıma hep insanı alma nedenlerimden biri Küçük Prens’tir.

🌹

“Gözler kördür görmez, insan yüreğiyle aramalı.”

🌹

“Bir insan milyonlarca yıldızın üzerinde yalnız bir tanecik olan bir çiçeği severse yıldızlara baktığı zaman kendini mutlu hissetmesi yeter ona.”

🌹

“Kendini yargılamak, bir başkasını yargılamaktan çok daha zordur. Eğer kendini iyi bir şekilde yargılamayı başarırsan bu, senin gerçek bir bilge olduğunu gösterir.”

🌹

“Ölene kadar sorumlusun, gönül bağı kurduğun her şeyden.”

🌹

“Bazılarının yüreğe iyi gelen bir yanı vardı, armağan gibiydiler.”cümlelerini okuduktan sonra başka bir şey mümkün değildi zaten.

🌹

Türkçeye ilk kez Ahmet Muhip Dranas’ın muhteşem diliyle 1953’te çevrilmiş. Daha sonra aralarında Azra Erhat, Selim İleri, Cemal Süreya, Tomris Uyar gibi çok kıymetli isimlerin olduğu 141 çevirmen tarafından çevrilmiş.

🌹

Ben 1976 tarihli Necdet Sander çevirisine sahibim. 1988’de kapanan Sander Kitabevi, İstiklal Caddesi’nde Galatasaray Lisesi’nin karşısındaydı. Çocukluğumun cennetiydi orası. Pek çok başucu kitabım oldu, 48 yıldır Küçük Prens’in yeri hep ilk sırada kaldı.

🌹

Pilot ve yazar Antoine de Saint-Exupéry, 1944 yılında bugün Akdeniz semalarında F-5B ile keşif uçuşu sırasında kayboldu. Bu kitapla beni ben yapan katkıları için kendisine minnettarım…





0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page