google-site-verification=PbL_5t5j-grNUlEnxPDPRb9h69cnQI7ks2lm5P-n88U
top of page

Kemaliye

Hemen her konuda türküsü bulunan ama en çok sevda, hasret ve gurbet kokan türküleriyle bilinen, eski ismiyle Eğin, yeni ismiyle Kemaliye doğası, kültürü ve evleriyle ilgi çekici güzellikleri barındırır. Benim düşkünlüğümü de bilirsiniz.

📍

Taş ve ahşap işçiliğinin benzersiz örnekleri, hikayesi olan köprüleri, pınarlardan akan suların hayat verdiği vadiler manzumesi Kemaliye, kuruluşundan bu yana, çeşitli kültürlere evsahipliği yapmıştır.

📍

Yüzyıldan uzun süren yapımıyla Taşyol’u emeğin sesini duyarak adımlamaya, Karanlık Kanyon’da sessizliği dinlemeye, masal köylerinin Roma yollarında yürümeye, her biri ayrı sembollerle donatılmış el emeği kapıları seyretmeye, aralarda duyduğunuz odun kokusunu takip ederek ulaştığınız tarihi fırında ekmek yapımını izlemeye, yüzünüz Munzur’a dönük demli bir çay içerken dağların üzerindeki bulut gölgelerini seyretmeye, yürürken her bahar coşan Kadıgölü’nün sularından ıslanmadan geçmeye çalışırkenki çocuk neşesine, içten sohbetlere eşlik eden türkülerle coşmaya ve daha pek çok şeye paha biçilemez.


1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page