google-site-verification=PbL_5t5j-grNUlEnxPDPRb9h69cnQI7ks2lm5P-n88U
top of page

Gina & Esmeralda

Çocukluğumun en güzel aktrislerinden Gina Lollobrigida, o güzel gözlerini geçen yıl bugün kapattı. Onu belki de bilmediğiniz bir yönüyle hatırlamak istedim bugün.

📍

Gina’nın en büyük tutkusu çizim ve heykeldi. Gençliğinde Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu ancak daha sonra yetenek ve güzellik onu yeni bir ifade biçimine, sinemaya götürdü. Sinemada büyük başarılar elde ettikten sonra 1990’lı yıllarda sinema kariyerini bitirip ilk aşkı olan heykele geri döndü.

📍

Atölyesinde bronz ve kilden gerçek boyutlu düzinelerce heykel yaptı. Bu arada sinema, heykel çalışmaları için bir ilham kaynağı haline geldi. Yaptığı heykeller filmlerde canlandırdığı güzel kadın kahramanların bir yansıması oldu.

📍

İtalyan, Fransız ve Rus Sanat Akademisi’nin onursal üyesi olan Gina, Venedik ve Paris’te kişisel sergiler açtı ve büyük bir başarı elde etti. “Living Together” heykeli ile “The Legion of Honor” ödülünü aldı. 2003 yılında XXV. Uluslararası Moskova Film Festivali çerçevesinde Puşkin Güzel Sanatlar Müzesi’nde düzenlenen sergide minyatür plastik heykelciklerden müze girişinde sergilenen “Çocuklar İçin Barış” anıtsal kompozisyonuna kadar bronz ve mermerden 38 heykel yer aldı.

📍

Başarılı bir fotoğrafçı da olan Gina’nın bazısı gayet prestijli ödül kazanan beş de fotoğraf albümü var.

📍

Gördüğünüz heykel, 2000 tarihli ve sanatçının atölyesinin de olduğu Toskana, Pietrasanta’da bulunuyor. Pietrasanta’nın yakınında dünyaca ünlü bir taş ocağı var.

📍

Esmeralda, veya doğum adıyla Agnès, Victor Hugo’nun 1831’de yayımlanan Notre Dame’ın Kamburu’nun baş karakteridir. Nazik ve cömert bir kalbe sahip olan 16 yaşındaki güzeller güzeli Esmeralda baştan çıkarıcı danslarıyla erkekleri cezbederken zeki keçisi Djali de türlü gösteriler yapar.

📍

Gina, Anthony Quinn’in Quasimodo’yu oynadığı 1956 yapımı filmde gelmiş geçmiş en muhteşem Esmeralda’yı canlandırmıştı.





5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page