google-site-verification=PbL_5t5j-grNUlEnxPDPRb9h69cnQI7ks2lm5P-n88U
top of page

Churchill'in resimleri

Gelmiş geçmiş en önemli politik karakterlerden biri olan Winston Churchill, 1874 doğumluydu. Resim yapmaya başladığında kırklı yaşlarının başındaydı.

📍

Winston Churchill’in bir sanatçı olarak hikayesi, onun savaş ve çatışma dolu hayatının hikayesi kadar yaygın olmasa da, bu ünlü tarihi figürün çok farklı bir yönünü ortaya koyuyor.

📍

En ünlü tablolarından biri, Müttefiklerin Nazi Almanya’sına karşı savaş planlarını stratejilendirdiği Kazablanka Konferansı için Fas’tayken 1943’te yaptığı Koutoubia Camii Kulesi’ydi. Bu tabloyu Franklin D. Roosevelt’e hediye etti ve ardından tablo daha sonra aktris Angelina Jolie tarafından satın alındı. 2021’de müzayedeye çıkarıldı ve 8,3 milyon sterline satılarak şimdiye kadar satılan en pahalı Churchill tablosu oldu (İlk görsel).

📍

1965’teki ölümüne kadar resim yapmaya devam etti. Yaşamı boyunca yaptığı resimlerin sayısı 550. Pek çok sergiye katıldı, sergi açtı ve resimleri dünyayı dolaştı. Beğenenler olduğu gibi eleştirenler de vardı. Pek çok kişi onun sanatının, Churchill’in bir politikacı olarak şöhretinin eteklerinde yer alması nedeniyle başarılı olduğunu ve sanatının, gördüğü ilgiyi hak edecek kadar yüksek bir standartta olmadığını düşünüyordu. Ancak Winston Churchill hiçbir zaman sanatının yüksek kalitede olduğunu iddia etmedi.

📍




16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page