google-site-verification=PbL_5t5j-grNUlEnxPDPRb9h69cnQI7ks2lm5P-n88U
top of page

Bir sevda Kemaliye

Kemaliye’ye düşkünlüğümü bilen bilir. Ezberlediğim sokaklar, adımladığım köyler, yolumu gözleyen, benim koşa koşa gittiğim dostlar, Fırat’ın sesi, dağların üzerindeki gölgeler…

📍

İlk fotoğraf, Elazığ-Malatya istikametinden geldiğinizde göreceğiniz Dutbeli’nden bakış. İkinci ve üçüncü fotoğraflar ise bu yazıyı yazmama neden olan Sırakonak Köyü’nden.

📍

Ermenice adı Pager-Pagir (Ağıllar) olan, halen Pegir olarak da anılan Sırakonak Köyü, Kemaliye’nin en güzel ve korunmuş evlerinin olduğu köylerindendir. Flora açısından çok zengin olan Kemaliye’de 2012 yılında literatüre tanıtılan bir çiçek 1992 yılındaki bir arazi çalışmasında Sırakonak çevresinden toplanmış olup Pegir adını taşır (4. Fotoğraf - Sırakonak Muhtarı @cengizsogukpinar24 sayfasından).

📍

Birbirinden güzel evlere, evlerin benzersiz kapı tokmaklarına bakıp köyün içinden vadiye doğru kıvrıldığınızda hafif bir yürüyüşle bulutların dağların üzerindeki dansını seyredebileceğiniz, ilkbaharda yemyeşil, sonbaharda sarı-turuncu-kırmızı bir dünyanın içinden geçip Apçağa’ya varırsınız.

📍

Belki bir gün birlikte yürürüz buralardan, belli mi olur? 😇





0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page